onsdag 7 oktober 2009

Positiv energi

Känner mig så härligt stark och frisk. Har i dag varit på föreläsning om hur tankar kan påverka vårt förhållningssätt. Jag har känt mig lite omotiverad på arbetet en tid. Jag har försökt att hitta tillbaka till mitt vanliga arbetssamma jag samt försökt att vara en positiv och entusiamerande arbetskamrat men känner att jag inte riktigt lyckats. Den här kvinna fick mig att tänka på ett annant sätt och jag känner att jag fick lite verktyg att använda mig av. Jag har så lätt att hamna i tankefällor, att tänka allt svart eller vitt. Jag tycker det är viktigt att jobba med sin självkänsla både för sig själv och för att man som förälder är en förebild. Man vill ju inte överföra ett negativt synsätt på sig själv till sina barn. Man duger så himla bra som man är. Det tåls att upprepa för sig själv flera gånger.



T var hemma hos sin bästa L i går och lekte så jag passade på att träna på mitt älskade Friskis. Det är ett ställe som ger mig så mycket. Saknar dock lite snygga killar på passen. När man stutsar runt där på golvet lever jag verkligen i nuet. Jag tänker inte på vad som ska göras när jag kommer hem etc, jag bara ger järnet. Så skönt. Heja mig. Och till er som inte har kommit på hur mycket bättre man mår när man tränar regelbundet: Testa!



Fin liten kanna från Smultrongården.

Tycker att bröd är så oförskämt dyrt så nu har jag helt börjat baka mitt egna bröd. Och nu när jag har gjort några degar börjar man ju få snurr på det. Ni som känner mig vet att jag har en benägenhet för att improvisera i matlagning och har svårt att hålla mig till receptet. Nu gör jag även det i bakningen. I går blev del några vanliga baguetter bakade på fullkornsvetemjöl. Lyxigt värre att kunna servera nybakat bröd en sketen onsdagmorgon.

Baguetter
4 st

25g jäst
4 dl vatten
2 msk olivolja
1½ tsk flingsalt
2 msk honung
5½ dl mjöl + lite till bakbordet (fullkorn, dinkel eller rågsikt)

Värm vatten och häll lite över den smulade jästen så den löser sig. Häll på resten av vattnet och blanda i honung, salt och oljan. Blanda i mjölet och rör ihop med en trägaffel. Degen ska vara kladdig. Strö över lite mjöl och jäs under bakduk i en timme. Sen häller du ut degen på mjölat bord och delar i fyra delar. Knåda inte! Vrid ut baguetter på bakpappersklädd plåt, strö på lite flingsalt och kanske persilja eller vad som finns hemma och grädda i 250 grader i 5 min, stäng sedan av ugnen och låt stå på eftervärme i cirka 12 min. Svårare än så behöver det inte vara. Äts med fördel med en klick Bregott havssalt. Vill man ha i några frön eller nötter så är det bara att ha i. Våga.







Inga kommentarer: