Väl hemma hos Karin började vi med maten och tog oss var sitt glas vitt (som senare blev några fler). Kvällens middag bestod av en förrättssallad med granatäpple och avokado. Till huvudrätt blev det fisksoppa á la Karin, se recept nedan. Det blev hur gott som helst trots stormkokningen som resulterade i klumpig soppa men några tag med stavmixern så..... Resten av kvällen spenderades ute på balkongen med filtar, tända ljus, vin och en massa prat. Mys. Dessa två tjejer är så kloka och underbara på alla sätt. Jag känner mig lyckligt lottad som har så fina vänner.
Söndagen spenderade jag och Kattis på Östermalm. Tänk att man verkligen ser på folket från vilken stadsdel i Stockholm de kommer från (inte alla så klart) men när vi var på Söder på lördagen är det lite mer rockigt och på Östermalm lite snobbigare. Vi satt där på en parkbänk vid Stureplan och tittade på folk och diskuterade livsöden. Kattis är en sån fin vän som får en att må så bra, vi lyfter varandra och når varandra på ett annat plan vilket är få förundrat. Jag känner mig alltid starkare efter jag har umgåts med henne och som en trött måndag som denna blir jag så glad att tänka tillbaka på våra samtal.
Min kära lilla T fyller hela 6 år i veckan så i dag ska jag i väg och köpa henne en locktång i present.... och sen kanske man ska ta och baka lite....
Fisksoppa á la Karin 4 portioner
400 g lax, gärna färsk
Fänkål
Gul lök
Chili
1 kg räkor
Räkskalen
Vitt vin
Grädde
Hummerfond
Skär lök och fänkål i bitar och fräs med chilin i lite olja. Häll på lite vin och i med räkskalen. Häll på vatten och koka på svag värme cirka en timme. Sila bort skalen och det andra. Du har nu gjort din egna fond ... koka upp fonden med lite hummerfond och grädde, smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen och sjud till den är klar. Strö över räkorna innan servering och servera med en klick creme fraich och bröd. Bon Apitit. Har inte satt ut någon mängd av något,, tycker ni kan blir lite bättre på att inprovocera, smaken är ju som ....en del vill ha mer chili andra mer grädde...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar